Huis
Tuin
Video

Geen airco? Zo houd je je huis koel tijdens warme dagen

Natuurlijk, met een ijsje in je ene en een frisse cocktail in je andere hand, is het prima vertoeven in de zomer. Maar binnen in huis wil je die hitte niet hebben. Loop je te puffen in je woonkamer en zuchtend te woelen in je bed 's nachts? Geen nood: wij hebben vier verkoelende tips voor je, zodat het thuis een stuk aangenamer voelt. Ook zonder airco.

Tip 1: houd ramen en gordijnen gesloten op het juiste moment van de dag

Het is belangrijk om de warmte zo veel mogelijk buiten te houden, maar tegelijkertijd voldoende frisse lucht binnen te laten. Zet je ramen en deuren daarom in de ochtend tegen elkaar open, wanneer het nog buiten koel is. Zodra de zon fel binnenschijnt, sluit je je ramen en gordijnen weer.

 

Is de zon gezakt? Geniet dan van dat verfrissende briesje door alles weer open te gooien.

Tip 2: zet niet te veel apparatuur aan

De baktalentjes onder ons kunnen hun hobby beter even aan de kant schuiven. Een gloeiende oven en een brandend gasfornuis zorgen namelijk voor veel warmte in de keuken. Vergeet ook niet je tv helemaal uit te zetten: apparaten die op stand-by staan of waarvan de stekker in het stopcontact zit, zorgen ook voor warmte in huis. 

Tip 3: laat natte was binnen drogen

Als je raam openstaat, kun je de lucht afkoelen door er een nat laken voor te hangen. Laat je was daarom binnen drogen voor een verkoelend effect.

 

Tip 4: Plat dak? Pak de tuinslang erbij!

Als je een plat dak hebt, weet je dat het aardig broeierig kan worden in huis. Om bijvoorbeeld je slaapkamer sneller af te laten koelen, kun je in de avond het dak natspuiten. Hierdoor wordt het binnen een stuk aangenamer.

ID: 2713

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven