Huis
Tuin
Video

Om deze reden moet je melk juist niet in de koelkastdeur bewaren

Melk is een product dat je zéker niet wil drinken als het niet meer goed is. Naast dat het enorm gaat stinken en brokkelen wordt het ook behoorlijk zuur. Gelukkig kun je de kans op bedorven melk aanzienlijk verkleinen met een simpele tip. Wij vertellen je hoe.

Melk niet in koelkastdeur

Bewaar je melk niet in de koelkastdeur. Deze plek is namelijk de warmste plek in je koelkast. En daar kan je pak melk niet zo goed tegen. Plaats de melk daarom op een wat koudere plek, zoals het middelste of het onderste schap. Heb je bovenin je koelkast een vriesvakje? Dan is de bovenste plank hoogstwaarschijnlijk de koelste plek van je koelkast. 

Beste plekken in de koelkast

Kun je je koelkastdeur dan niet meer gebruiken? Jawel hoor. Hier kun je prima je frisdrank of producten met conserveringsmiddelen in kwijt. Deze producten kunnen het beter hebben om het net iets warmer te hebben. De onderste plank in je koelkast, vlak boven de groentelade, is de koudste plek. Leg hier producten neer zoals rauw vlees of vis. In de lades kun je prima groentes, salade en sommige fruitsoorten kwijt.

Bekijk ook:

Fotocredits
Headerfoto: Tookapic -Pexels

Tekst
Julia Dilissen

ID: 3944

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven