Huis
Tuin
Video

Wijn in je gerecht? Met deze truc verspil je nooit meer wijn

Sommige gerechten worden net wat lekkerder met een scheutje wijn. Toch heb je niet altijd zin om de geopende fles wijn daarna ook leeg te maken. En weggooien? Dat is zonde! Met deze slimme truc hoef je nooit meer wijn te verspillen.

Gerechten

Gerechten zoals stoofpotjes, risotto en coq au vin worden overheerlijk met een scheutje rode of witte wijn. Het kan net dat beetje toevoegen, en doordat de alcohol verdampt word je ook niet ladderzat. Toch is het niet altijd handig om een hele fles te moeten ontkurken als je eigenlijk niet van plan bent 'm leeg te drinken. Binnen de kortste keren wordt de wijn namelijk zurig en kun je 'm door de gootsteen spoelen. Zonde! 

Vriezer

Wat te doen? De volgende keer dat je een fles opentrekt die je liever niet onmiddellijk leeg wil drinken, giet je de overgebleven wijn in ijsblokjesvormen. Wijn kan namelijk prima ingevroren worden voor kookdoeleinden. De volgende keer dat je lekker staat te kokerellen, gooi je gewoon een ingevroren blokje wijn (of drie) in het gerecht. Zo gepiept, en niks verspild!

Christa Koeyvoets
ID: 8542

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven