Huis
Tuin
Video

Geen zin in strijken? Zo is je was eenvoudig kreukvrij

Strijken is een karweitje wat lang duurt, het is vaak veel werk en ook nog eens erg ondankbaar. Je hebt namelijk binnen de kortste keren weer overal kreukels in zitten. Tijd om eens wat tips op een rij te zetten waardoor je nooit meer een strijkijzer in je hand hoeft te hebben.

Wasmiddel

Stop je was in de machine met vloeibare wasmiddelen in plaats van poeders. Deze zijn namelijk zachter en zorgen ervoor dat er minder kreukels in je was zitten. Ook wasverzachter is een goed alternatief om je kleding kreukvrij uit de machine te halen.

Zelf stomen

Je kunt zelf je was stomen door ijsblokjes bij je wasgoed te gooien. Het hete water in combinatie met de smeltende ijsblokjes zorgt ervoor dat je was wordt gestoomd.

Aanpakken

Is de was klaar? Pak dan meteen je was eruit en laat dit niet in de wasmachine liggen. Hoe eerder je de was ophangt hoe minder kreukels.

Uithangen

Hang je was meteen uit en het liefst aan hangers. De zwaartekracht zorgt ervoor dat je was zichzelf recht trekt en dit levert minder kreukels op. De beste plek om je was aan de hangers te laten drogen is in de badkamer. De stoom van de douche stoomt je kleding meteen kreukelvrij.

Föhnen maar

Heb je na al deze trucjes nog steeds kreukels in je kleding? Spuit dan met een plantenspuit wat water over je droge kleding en föhn deze vervolgens weer droog.  

Bronvermelding

Headerfoto: Rawpixels - Unsplash

ID: 3175

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven