Huis
Tuin
Video

Te heet gewassen? Zo krijg je je gekrompen kleding weer in vorm

Nee hé! Heb je je nieuwe shirt of trui net wat te heet gewassen en is ‘ie gekrompen? Zonde! Gelukkig valt die met deze truc nog te redden.

Hoewel het onmogelijk lijkt kun je je gekrompen shirt toch écht weer terug toveren naar z’n originele vorm. Helaas is het wél echt onmogelijk als je shirt zo klein is als op de foto. Maar is jouw shirt nét wat te klein geworden? Dan heb je geen magie nodig, deze truc is alles wat je nodig hebt.

En dáár heb je dit voor nodig:

  • Je gekrompen shirt
  • Een emmer
  • Een wasrek
  • Een handdoek
  • Crèmespoeling
  • Een wasknijper

Heb je alles bij de hand? Top! Vul de emmer dan met koud water en drie kleine scheuten crèmespoeling en laat je kledingstuk hier 10 tot 15 minuten in weken. Wring het kledingstuk daarna uit, spoel hem dus niet uit met water! Zo loopt het water uit je shirt maar blijft de crèmespoeling zitten. Leg het shirt dan op een handdoek en hang deze samen over het droogrek. Wacht tot ‘ie droog is, en als het goed is past je shirt weer goed!

Nieuwe kleding

Doe jij je nieuwe kleding altijd gelijk aan, of was je ze eerst nog even? Het is het best om ze eerst nog even te wassen, dit is waarom. En let op! Probeer je kleding niet wéér te warm te wassen! Scheelt je toch wat werk.

Fotocredits
Headerfoto: Zuckerschnecke - Pixabay

Tekst
Käthe van der Werf

Bron: Metro Nieuws

ID: 4106

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven