Huis
Tuin
Video

Zo maak je gele zweetplekken schoon met baking soda

We hebben ze liever niet, maar soms ontkom je er niet aan na een dag hard werken of intensief sporten: gele zweetplekken in je kleding. Hoe je ze schoonmaakt? Met baking soda!

Simpel recept

Er zal niet meteen aan gedacht worden, maar het schoonmaakrecept is vrij simpel. Je mengt water met baking soda. De verhouding van soda en water is 3:1.  Roer de soda vervolgens met het water. Zo ontstaat er een pasta. Wrijf deze pasta over de vlekken heen en laat dit ongeveer twee uur intrekken. Wrijf het shirt daarna eventueel nog in met een beetje wasmiddel en stop het in de wasmachine. Grote kans dat de vlek daarna verdwenen is. 

 

Baking soda

Wist je dat...

Wist je dat baking soda niet alleen zweet aan kan pakken, maar ook koffie en roestvlekken? Maak je daarom geen zorgen wanneer jij koffie morst over je favoriete shirt. Onderneem natuurlijk wel gelijk actie zodra dat kan! 

Zijn de vlekken echt hardnekkig, dan is je laatste redding misschien wel (verdunde) bleek. Maar pas op met de hoeveelheid, want bleek is heel hardnekkig. Zo moet je nooit, maar dan ook nooit deze dingen schoonmaken met bleek. 

Heb je meer last van een hardnekkige zweetgeur? Dan staan hier nog een aantal tips beschreven. 

Fotocredits
Headerfoto: Ryoji Hayasaka
Foto 1: rawpixel.com - Pexels.com

Bron: Shirts.nl

Jeremy Houweling
ID: 8078

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven