Huis
Tuin
Video

Om deze reden kun je je eigen huis niet ruiken, maar anderen wel

Kom je na lange tijd terug van je vakantie, hangt er opeens een gekke geur in je huis. Herkenbaar? Grote kans dat dit de geur is die altijd in jouw huis hangt, maar die je nooit opmerkt.

Hoe dat komt? Het is voor je eigen veiligheid!

Gewenning

Bij ieder geurtje dat binnenkomt in jouw neus, stellen je hersenen vast of deze geur een gevaar zou kunnen vormen of niet. Na een tijdje weten je hersenen onmiddellijk dat deze geur veilig is. Grote kans dat je de geur dan amper nog ruikt, want dat is volgens je hersenen niet nodig.

Vies luchtje

Deze gewenning heeft nog een fijne bijwerking: doordat je de ‘veilige’ geur van je huis niet tot amper meer ruikt, is het makkelijker om andere geuren in en rondom het huis op te merken. Bijvoorbeeld een gaslucht, of een stinkende prullenbak (die je zo voorkomt).

Afwisselen

Hetzelfde geldt voor (cosmetische) producten die je geregeld gebruikt, zoals parfum of deodorant. Best jammer, toch? Voor zowel je huis als met producten zoals parfum gaat dan ook op dat je regelmatig van geur kunt wisselen, zodat je het zelf ook blijft ruiken. In huis doe je dat bijvoorbeeld met geurkaarsen.   

Bekijk ook:

Bron: Libelle

Christa Koeyvoets
ID: 8896

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven