Huis
Tuin
Video

Dit is dus hoe je van de vieze geur in je waterflesje afkomt

Een herbruikbare waterfles is hét milieuvriendelijke alternatief voor plastic wegwerpflesjes. Supergoed natuurlijk, maar toch zijn deze flessen niet altijd even handig. Na een tijdje gaat hij namelijk muffig ruiken. Gelukkig weten wij precies hoe je hier vanaf komt.

Je moet je waterfles sowieso regelmatig schoonmaken, want er hopen veel bacteriën in op. Echter blijft na het schoonmaken de muffe geur vaak hangen. Zo kom je hier vanaf.

Muffe geur verwijderen

Om de muffe geur te verwijderen was je je flesje eerst af met afwasmiddel. Er zijn speciale borstels die het schoonmaken van je fles makkelijker maken. Leg hem vervolgens (als je fles dat aankan) een nachtje in de diepvries. Zo weet je zeker dat je flesje bacterievrij is.

Nog steeds stank?

Stinkt je fles nadat je hem in de diepvries hebt gelegd (en weer hebt 'ontdooid') nog steeds? Dan is het tijd voor zwaarder geschut. Vul je waterfles met azijn of een mixje van water en baking soda. Laat dit een nachtje weken en was hem daarna af. De vieze geur is nu sowieso verdwenen.  

Julia van Rijn
ID: 8577

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven