Huis
Tuin
Video

6 dingen die jij waarschijnlijk bij je kat doet waar hij eigenlijk een hekel aan heeft

Beschouw jij je kat als onderdeel van je gezin en misschien zelfs wel een beetje als je kindje? Grote kans dat jij er dan alles aan doet om je viervoeter gelukkig te maken. Maar hoe lief het ook bedoeld is, toch vindt je kat het niet altijd even fijn.

Sterker nog… aan de volgende dingen die jij waarschijnlijk wel eens bij hem doet heeft ‘ie zelfs een hekel. 

‘Napraten’

Praten tegen je kat is doodnormaal en kan geen kwaad. Maar het gemiauw van je kat nadoen kun je maar beter niet doen. Hiermee kun je je kat in verwarring brengen, omdat ze jouw gemiauw niet begrijpen. Onderling miauwen katten volgens National Geographic namelijk nooit naar elkaar, dus dit geluid gebruiken ze alleen om aandacht te vragen bij een mens om aan te geven dat ze bijvoorbeeld honger of dorst hebben of naar buiten willen. 

Oogcontact maken

Vind je het heerlijk om lekker naar je kat te staren en voel je een connectie wanneer jullie elkaar langere tijd aankijken? Mis! Althans, je kat ervaart dat niet zo. Sterker nog, het jaagt de stuipen op z’n lijf! Volgens Feline Forever ervaren ze dat gestaar namelijk als agressief en dominant gedrag.

Wiegen

Je huisdier kan dan misschien wel een beetje als je kindje voelen, maar toch kun je ‘m maar beter niet behandelen als een baby. Kortom: heen en weer wiegen in je armen en steeds maar oppakken vindt ‘ie echt niet fijn. Hierdoor kunnen ze zich volgens Indy 100 namelijk kwetsbaarder voelen

Foto’s

Grote kans dat er op je telefoon meer foto’s van je kat staan dan je partner. Dat blijkt bij hondenbaasjes namelijk net zo te zijn, zoals je hier al kon lezen. Toch is je kat hier niet altijd even blij mee, vooral wanneer je foto’s met flits maakt.

Veranderingen

Veranderingen zorgen voor stress bij katten. Denk hierbij aan grote veranderingen zoals een verhuizing of een bezoek aan de dierenarts, maar ook kleine veranderingen zoals het geven van ander voedsel dan hij eigenlijk gewend is. Uiteraard zijn sommige veranderingen niet tegen te houden, maar probeer waar mogelijk de veranderingen te beperken en anders op te bouwen. Zo kan je kat er langzaam aan wennen.

Melk geven

Melk is lang niet goed voor elk, en zeker niet voor je kat. Ze vinden het dan misschien wel heerlijk, maar tegelijkertijd zijn ze ook intolerant voor lactose, zo meldt Cat Time. Geef je ze wel gewone koemelk, dan kunnen ze last krijgen van hun maag. Geef ze daarom maar gewoon water.

Marjolein Sintenie
ID: 9124

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven