Huis
Tuin
Video

Pas op! Deze populaire kerstplanten zijn giftig voor je hond of kat

Met kerst halen we allerlei mooie versieringen en ook bloemen en planten in huis. Helaas zijn sommige planten minder gezellig dan je denkt, ze kunnen namelijk giftig zijn voor je hond of kat.

Maretak

Maretak is natuurlijk dé manier om je partner of love interest te strikken voor een kus, dat is immers de traditie. Hoewel je iemand dus heel blij kunt maken met een kus, maak je je huisdier minder blij. De tak van de maretak is namelijk giftig voor hond of kat. Ze gaan hier van overgeven en worden er futloos van. 

Hulst

Hulst is met haar rode besjes en altijd groene blaadjes hartstikke fleurig in je kamer of tuin, maar pas op! De plant kan irritatie aan de maag veroorzaken en daardoor kan je hond of kat gaan overgeven. In de meeste gevallen is hier medische hulp bij nodig. De dierenarts zal dan wat voorschrijven wat het overgeven zal stoppen en de irritatie verminderen.

Kerstboom

Bijna iedereen heeft er wel één in huis staan, of ‘ie nou echt of nep is. Gelukkig komt het heel weinig voor, maar een kerstboom is dus niet zo veilig als die lijkt. Als je hond of kat te veel naalden opeet kan het zelfs levensbedreigend zijn. De naalden kunnen een obstakel vormen in de darmen, om dit weg te halen is een operatie nodig. Gelukkig komt dit niet vaak voor, maar sla de eetbare versiering en glimmende lametta voortaan maar over.

Lelies

Lelies zijn onwijs mooi, maar denk nog maar eens goed na als je ze in huis wilt halen als je een kat hebt. Ze kunnen niet alleen erg stinken, er zit ook nog een stofje in die kan lijden tot het uitvallen van nieren en zelfs het overlijden van je kat.

Amaryllis

De bloem en steel van deze bloem zijn niet giftig voor je huisdier, maar de bol daarentegen wel! Deze bloem zou je dus wel in huis kunnen nemen, maar dan moet je wel goed blijven opletten. Het gif in de bol zorgt er namelijk voor dat je huisdier bloed kan overgeven en zelfs een lage bloeddruk krijgt. Een bezoek aan de dierenarts is dan echt nodig!

Kerstster

Een echte kerstklassieker: de kerstster. Gelukkig hoeven we deze favoriet niet meteen de deur uit te zetten. De bladeren zorgen namelijk wel voor een vervelend gevoel in de buik van je huisdier, maar dit is gelukkig niet ernstig. Toch wel zo lief om de kerstster volgend jaar maar over te slaan, of hem onbereikbaar te maken voor je huisdier.

Let ook op deze (43!) planten, die zijn ook giftig voor je kat!

Lees ook deze artikelen over onze trouwe viervoeters:

Fotocredits
Header: Rawpixel - Pexels

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 3871

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven