Huis
Tuin
Video

Dit is dus hoe vaak je de gootsteen eigenlijk zou moeten schoonmaken

De gootsteen is een van de vuilste plekken in je keuken. Etensresten, drankjes en andere viezigheid hoopt zich hier op, dus hij heeft op den duur wel een schoonmaakbeurt nodig. Maar hoe vaak moet dit eigenlijk?

Het is sowieso verstandig om iedere dag snel een doekje door de gootsteen te halen. Echter is er ook af en toe een grote schoonmaak nodig.

Grote schoonmaak: zo maak je de gootsteen schoon

Je kunt het beste iedere dag de etensresten uit je gootsteen verwijderen. Anders gaat dit stinken en ontstaan er veel bacteriën. Vervolgens kun je snel een doekje door de gootsteen halen en je bent klaar voor de dag. Als je dit iedere dag doet, hoeft de grote schoonmaak maar eens per week.

Gootsteen schoonmaken

Voor de grote schoonmaak haal je eerst een doekje of sponsje met water en zeep door de gootsteen. Spoel dit vervolgens af met water. Daarna giet je er schoonmaakazijn in en schrob je dit goed met een sponsje. Spoel weer na en je gootsteen is weer blinkend schoon.

Julia van Rijn
ID: 8160

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven