Huis
Tuin
Video

Zo verwijder je grasvlekken gemakkelijk uit je kleding

Lekker buiten ravotten vinden de meeste kinderen op z’n tijd heerlijk. En dat gaat helaas wel eens gepaard met schrammen, kledingscheuren en… vlekken! Grasvlekken zijn vervelend, maar zo kom je ervan af.

Snel

Belangrijk: laat een vlek zeker niet te lang ‘trekken’. Het liefst verwijder je (gras)vlekken altijd zo snel mogelijk, dan is de kans het grootst dat je deze weet te verwijderen.

Tandenborstel

Nee, je hebt de (schone!) tandenborstel ditmaal niet voor je tanden nodig: deze gebruik je om de vlek er voorzichtig uit te schrobben. Ook benodigd: witte azijn of een speciale vlekverwijderaar en wat ‘normaal’ wasmiddel voor kleding.

Voorbehandelen

Dep wat van de azijn of de vlekverwijderaar op de vlek en laat dit een kwartier tot half uur intrekken. Gebruik je speciale vlekverwijderaar, volg dan altijd de handleiding. Wrijf daarna met de tandenborstel het product zachtjes in de vlek.

Wassen

Was het kledingstuk nu in de wasmachine zoals je normaal zou doen. Als de plek erg hardnekkig is, kan het een aantal rondes van dit proces duren voordat ‘ie helemaal verdwenen is.  

Let op: gaat het om een erg delicaat kledingstuk, dan kan het verstandig zijn om het meteen naar de stomerij te brengen.

Bekijk ook:

Fotocredits:
Headerfoto: Rovenimages - Pexels

Bron: Purewow  

Christa Koeyvoets
ID: 8623

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven