Huis
Tuin
Video

Kun je groente en fruit beter met koud of warm water wassen?

Je groente en fruit even wassen voordat je het bereidt en opeet is zo gedaan. Maar kun je dit nou eigenlijk beter met warm of koud water doen? We zochten het uit:

Met koud water

Dat ligt eraan! Als je het grootste vuil eraf wil halen is koud water prima. Was van tevoren wel even je handen met zeep zodat je geen bacteriën aan je groente of fruit smeert. Bij het wassen van sommige groentes is het het beste om eerst te snijden, zodat je groente ook van binnen schoon wordt. In een prei vind je bijvoorbeeld vaak nog zand terug.

Met warm water

Bang voor pesticiden op je groente en fruit? Dan kun je maar beter wassen met warm water. Het is bewezen dat dit effectiever is. In principe zijn de gifstoffen die op groente en fruit zitten al bijna afgebroken als het in de winkel komt te liggen. Daarbij zijn deze stoffen niet schadelijk voor onze gezondheid, zolang de hoeveelheid maar binnen de wettelijke norm blijft. Maar als je zeker wil zijn, kun je het nog even afspoelen met warm water.

Fotocredits:

Headerfoto: Roksolana Zasiadko -Unsplash
Bron: Ze.nl, Volkskrant

Julia Dilissen
ID: 8936

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven