Huis
Tuin
Video

Dit haaritem moet je blijkbaar ook regelmatig wassen

Je hebt er waarschijnlijk nog nooit over nagedacht, maar je haarelastiekjes hebben ook regelmatig een reinigingsbeurt nodig. Je draagt ze iedere dag, dus op den duur groeien er steeds meer bacteriën in.

Rachael Nazarian, een Amerikaanse dermatoloog, vertelde dat veel verschillende stoffen zweet en bacteriën absorberen gedurende de dag. Zo ook haarelastiekjes en haarbanden. Niet zo fris dus!

Effect

De viezigheid in je haarelastiekje kan er voor zorgen dat je haar iets sneller vet wordt. Het vuil kan ook effect op de huid hebben als het er direct contact mee heeft. In het geval van het elastiekje gebeurt dit weinig, maar pas wel op met je haarbanden. Deze komt in aanraking met je voorhoofd en zo kunnen de bacteriën en het vet zorgen voor acne.

Wassen

Volgens Dr. Nazarian is het het beste als je je elastiekje of haarband dagelijks wast. Gelukkig is dit gemakkelijk de toen met behulp van wat water en zeep. Ze geeft ook een andere handige tip om ze te wassen: stop ze in de zak van je broek en was ze samen. Dit is weinig werk en je raakt je elastiekje niet kwijt.

Haarborstel

Naast je haarelastiekjes, kan ook je haarborstel behoorlijk vies worden. Gelukkig kun je deze heel makkelijk schoonmaken.

Fotocredits
Headerfoto: Mabel Amber - Pexels

Tekst
Julia van Rijn

Bron: Women’s health

ID: 4392

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven