Huis
Tuin
Video

Dit filmpje laat heel duidelijk zien dat handen wassen alleen zin heeft als je het zó doet

We zijn ons momenteel, door de corona uitbraak, bewuster dan ooit van hygiëne en besmettingsgevaar. Waarschijnlijk was je je handen tegenwoordig ook vaker dan ooit. Maar dat wil niet meteen zeggen dat je handen daardoor ook daadwerkelijk schoner worden. Het volgende filmpje laat namelijk zien dat het alleen zin heeft als je het op deze manier doet…

Lang genoeg

Eerder leerden we je hier al een trucje waardoor je precies weet hoe lang je minstens je handen moet wassen. (En het heeft alles te maken met een heel bekend liedje.) Maar… dat je je handen lang genoeg wast, betekent niet meteen dat je je handen ook daadwerkelijk op alle plekjes even goed hebt gewassen. 

Handen wassen in 7 stappen

Het volgende filmpje laat aan de hand van een klodder zwarte verf (wat zogenaamd de zeep moet voorstellen) zien hoe je je handen stap voor stap moet wassen. Alleen met de volgende 7 stappen zorg je er voor dat de zeep overal komt en je beide handen geheel ingezeept zijn.

Zeg eens eerlijk, heb jij er ooit bij stilgestaan dat je eigenlijkzoveel stappen moet doorlopen voor je handen helemaal schoon zijn? 

Marjolein Sintenie
ID: 10298

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven