Huis
Tuin
Video

Handige tip: zo verwijder je simpel hardnekkige modder uit de kleren van je kind

De herfst is het seizoen om heerlijke boswandelingen te maken met het gezin. Je kinderen rennen vrolijk door de bladeren, maar houden geen rekening met die plassen modder. Het bos kan namelijk heel nat zijn en dat zorgt voor hardnekkige moddervlekken op de kleding. Gelukkig zijn er een paar goede tips om de modder gemakkelijk te verwijderen.

Stap 1

Ho, stop! Doe die kleren niet meteen in de wasmachine. Vaak krijg je de vlekken er niet helemaal uit en het is ook nog eens slecht voor de wasmachine. Het loskomende zand kan namelijk voor verstoppingen zorgen.

Stap 2

Laat de kleding eerst opdrogen, zo kun je makkelijk het meeste zand er afhalen. Je kunt het zand er afborstelen met een afwasborstel of tandenborstel. Borstel niet te hard, dit zorgt voor slijtage van de stof.

Stap 3

Als je al het loszittende zand hebt verwijderd, keer dan de kleding binnenstebuiten. Doe een klein beetje afwasmiddel op de moddervlek en wrijf de plek goed in.

Stap 4

Laat vervolgens de kleding een paar uur weken in warm water met biotex of een klein beetje wasmiddel.

Stap 5

Haal de kleding uit het sopje en borstel nog een keer over de plek heen. Maak niet te ruwe bewegingen om schade te voorkomen.

Stap 6

Heb je alle stappen belopen? Doe dan de kleding in de wasmachine en weg zijn die hardnekkige moddervlekken.

Bronvermelding

Headerfoto: Luna Lovegood - Pexels

ID: 3191

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven