Huis
Tuin
Video
& POKON

Heb jij last van mieren in huis of in de tuin? Met deze tips ben je zo van ze af!

Argh, niets irritanter dan mieren die tussen de kiertjes in de voorraadkast hun nestje bouwen of lekker over je voeten heenlopen als je in de tuin zit. Gelukkig is de oplossing dichtbij: wij hebben tips voor je die je helpen van je mierenplaag af te komen.

1. Koffiedik

Leg wat nat koffiedik op de plek waar de mieren je huis binnen komen, na twee dagen zijn de mieren vertrokken, die houden niet zo van dit goedje! Het opgedroogde koffiedik kun je vervolgens gewoon opvegen. In de tuin kun je het beste een cirkel van koffiedik om het nestje heen leggen.

2. Nootmuskaat

Voor dit trucje werkt verse nootmuskaat het beste, maar nootmuskaat uit een potje is ook het proberen waard. Het ruikt namelijk veel te sterk voor ze, leg het – net zoals het koffiedik – om het nestje heen.

3. Kaneel

Wij vinden het vaak lekker ruiken maar ook deze geur vinden mieren vaak niet zo lekker: kaneel. Het ruikt een stuk minder sterk dan nootmuskaat, en dus zullen helaas niet alle mieren hierdoor verdwijnen.

Heb je deze dingen niet in huis? Dan heeft Boer Tom nog wat handige tips voor je: 

Wil je echt zeker weten dat de mierenplaag niet meer terugkomt? Dan zijn er misschien drastischere maatregelen nodig. Zo kun je binnen het beste kiezen voor een mierenlokdoosje, en buiten voor speciale korrels die ervoor zorgen dat de mieren sterven zodra ze weer terug in het nest zijn.

Wil je meer tips over het bestrijden van mieren? Ga dan naar www.pokon.nl!

Lobke Taal
ID: 8427

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven