Huis
Tuin
Video

Is het in de zomer erg warm in je nieuwbouwhuis? Dat ligt waarschijnlijk hier aan

Heb jij een nieuwbouwhuis en heb je gemerkt dat het binnen erg heet is in de zomer? Dat kan wel eens hier aan liggen...

Geen warmte gewend

In Nederland houden we van grote ramen. Veel groter dan in andere landen. Zo kunnen we lekker wegstaren naar buiten én krijg je meer daglicht binnen. Fijn op een koude dag, maar niet als het heet is.  

Maar omdat wij niet zo erg gewend zijn aan extreem warm weer, wordt zonwering vaak niet meegenomen bij het bouwen van een huis. Vaak wordt daarop bezuinigd.

Oplossing

Gelukkig zijn er oplossingen. Zo kun je kiezen voor een warmtepomp. De warmtepomp zorgt ervoor dat de warmte uit huis verdwijnt en het huis koeler wordt. Je hoeft niet bang te zijn dat het in de winter ijskoud wordt: dan werkt het juist precies andersom. Ook bestaat er vloerkoeling, waarbij er leidingen onder je vloer liggen. Hierbij verwarmt de vloer in de winter en koelt ‘ie in de zomer.  

Iets minder rigoureuze oplossingen zijn er ook. Het kan al veel schelen als er luiken of schermen voor je ramen hangen zodat de zon wordt geweerd.

Fotocredits:

Headerfoto: Lettinck -Pixabay
Bron: Nu.nl

Julia Dilissen
ID: 8948

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven