Huis
Tuin
Video

4 tips om jouw helm eens goed op te frissen

Draag jij regelmatig een fietshelm, scooterhelm of motorhelm? Dan heb je vast wel eens gemerkt dat na een aantal ritjes jouw helm zowel van binnen als van buiten niet meer zo fris is. Maar hoe vaak maak jij je helm schoon? En hoe doe je dat eigenlijk? Wij zetten en paar handige tips voor je op een rijtje!

1. De buitenkant van de helm

De buitenkant van de helm is meestal het makkelijkst schoon te krijgen. Vaak kom je al heel ver met een vochtig doekje! Voor de stukjes die wat lastiger te bereiken zijn met een doekje kun je een tandenborstel gebruiken, zo pak je ook de kleine hoekjes mee! Last van wat hardnekkiger vuil? Gebruik dan een klein drupje zeepsop, goed schrobben en klaar is kees!

2. Vliegjes aan de buitenkant

Hebben alle vliegjes zich verzameld op jouw helm? Bah, daar wil je snel vanaf! Maar die zitten soms erg goed vastgeplakt aan jouw helm. Geen zorgen want ook hier is een oplossing voor! Leg een natte doek op de buitenkant van de helm en laat die een tijdje zitten. Op deze manier week je de vliegjes los en kun je ze daarna gemakkelijk verwijderen!

3. De binnenkant van de helm

Is de binnenkant van jouw scooterhelm uitneembaar? Lucky you! Dan is het wassen van de voering een eitje. Haal de binnenvoering uit de helm en reinig de voering in een emmertje met water. Je kunt beter geen wasmiddel gebruiken omdat dit soms voor irritaties van de hoofdhuid kan zorgen, een beetje groene zeep werkt net zo goed! Kan de binnenvoering er niet uit? Dan is kun je het best alleen een natte doek gebruiken. Als je zeep gebruikt heb je kans dat dit achterblijft in de helm en dat je na elk ritje met zeep in je haar zit.

4. Het droogproces

Na het schoonmaken kun je de helm het best op natuurlijke wijze laten drogen. Plan de schoonmaakbeurt dus in op een moment dat je de helm even niet nodig hebt. Laat de helm drogen op de verwarming of leg hem omgekeerd op tafel. Even geduld en dan kun je weer met een brandschone helm jouw scooter op stappen!

Fotocredits:

Headerfoto: Kaushik Nag - Unsplash

Daphne van Kaam
ID: 9300

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven