Huis
Tuin
Video

Met deze tool kun je heel makkelijk je groenterestjes opnieuw laten groeien

Bosuitje of prei gesneden? Als je milieubewust bent opgevoed, dan gooi je het restant weg in de groene bak of op de composthoop. Maar… het kan nóg beter! Met deze handige kit kun je van het restje namelijk gewoon weer een nieuwe bosui laten groeien.

Hergroei Kit

Om je eigen groente te kweken heb je echt geen moestuin nodig. Aan een vensterbank met wat zonlicht, de juiste tools en wat groenterestjes heb je eigenlijk al genoeg. Brabantia heeft namelijk een handige Hergroei Kit op de markt gebracht waarmee je heel gemakkelijk de restjes van bijvoorbeeld bosui, paksoi, bleekselderij, prei, ui en knoflook opnieuw kunt laten groeien tot een nieuw exemplaar! 

En zelfs, als je héél veel geduld hebt, werkt het met avocadopitten. 

Zo werkt het

De Hergroei Kit werkt heel simpel: vul het glaasje water en zet de onderkant (ofwel ‘het kontje’) van het stukje groente in het kleine houdertje, waarbij je zorgt dat het afgesneden gedeelte omhoog staat. Zet dit houdertje in het glaasje water, zodat het blijft drijven en het plantje altijd genoeg water zal hebben. Zoek een zonnig plekje in huis, bijvoorbeeld in de vensterbank, en afwachten maar. Het zal je verbazen hoe snel dit kleine restje groente uit zal groeien tot een nieuw volgroeid exemplaar of een beginnend groenteplantje!

De aanpak verschilt overigens nog wel eens per groentesoort. De uitleg per groentesoort lees je op de website van Brabantia.

Of... op de low-budget manier

Natuurlijk is zo’n kit ontzettend handig en fancy, maar je kunt dit trucje (met onder andere de bosui en prei) ook gewoon uitvoeren zonder zo’n kit, maar gewoon in een klein glaasje water. Hoe dat precies in z’n werk gaat? Dat leggen we je hier uit! Hetzelfde geldt overigens ook voor het groeien van een avocadoplant. Eerder las je namelijk hier al hoe je met behulp van een paar satéprikkers, en hier hoe je met een speciaal vaasje en een vaasje een avocadoplant kunt kweken.

Marjolein Sintenie
ID: 10394

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven