Huis
Tuin
Video

Het geheim om knoflookgeur van je handen te verwijderen

Niks is vervelender dan na het koken van een heerlijke maaltijd nog uren of soms dagen de knoflookgeur op je handen blijven ruiken. Je handen goed wassen met zeep werkt vaak niet, maar deze ingrediënten wel.

Koffie

Wanneer je geurtjes gaat testen in een winkel liggen er vaak koffiebonen bij. Koffiebonen worden gebruikt om de geur te neutraliseren. Heb je een sterke knoflookgeur op je handen, smeer je handen dan in met warm water en gebruikt koffiedik.

Zout

Een andere manier voor het verwijderen van knoflookgeur van je handen is gebruik maken van zout. Iedereen heeft vaak wel ergens een potje zout in huis, dus erg handig. Smeer je handen in met zout en was ze daarna met water.  

Baksoda

Nog een neutraliserend product is baksoda. Je kunt met baksoda van alles schoon krijgen, waaronder je handen. Het recept: los een eetlepel baksoda op in citroensap en wrijf dit over je handen. Voilà, weg knoflookgeur.  

Citroensap

Deze optie is misschien niet heel fijn als je droge handen hebt. Citroensap laat je handen nog droger worden, maar zorgt er wel voor dat je handen niet meer naar knoflook ruiken. Gebruik daarna een fijne handcrème om je handen goed te verzorgen.

Roestvrijstaal

De meest bijzondere oplossing is wel gebruik maken van roestvrijstaal materiaal. Heb je een wasbak van RVS, dan kun je hier je handen aan wrijven. Er bestaat zelfs roestvrijstaal zeep. Roestvrijstaal zorgt ervoor dat de geurmoleculen worden vernietigd en jij geen knoflookhanden meer hebt.  

Fotobronnen

Headerfoto:  - Mike Keneally - Unsplash

ID: 2558

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven