Huis
Tuin
Video

Aha: híer staan de cijfers op je broodrooster voor

Al jaren maak je op zondagmorgen toast met de broodrooster, maar het blijft een opgave om het brood precies bruin genoeg te krijgen. Klinkt bekend? Wij leggen je uit wat de nummers op je broodrooster betekenen, zodat dit niet meer voorkomt.

Goedkoop

De meeste broodroosters zijn aan de goedkope kant. Bij deze apparaten staan de nummers niet voor minuten, zoals je misschien dacht, maar voor een veel vager concept. In het apparaat zit namelijk een metalen strip, die krult wanneer deze warmer wordt. De nummers geven aan hoe ver de strip mag krullen.

Eigenlijk gaat het dus wel om een specifieke tijdsperiode, maar geen precieze minuten.

Investering

Duurdere broodroosters werken daarentegen wel vaak met minuten. In deze apparaten zit namelijk meestal een timer. Daarbij kun je er dus van op aan dat je brood op de gewenste tijd uit het apparaat springt.

Toastkwaliteit

Altijd dezelfde stand gebruiken, betekent helaas niet dat je brood er hetzelfde uitkomt. Dat hangt namelijk onder andere af van hoe oud het brood is. Ook vochtigheid en type graan spelen een rol. Het blijft dus gokken om perfect geroosterd brood te krijgen.  

Fotocredits
Headerfoto: Annalizahome – Instagram 

Bron: HLN, Weightloss Advices 

Christa Koeyvoets
ID: 7943

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven