Huis
Tuin
Video

Aha! Dit is dus de reden dat een hond zijn baasje likt

De één vindt het schattig en laat het toe, terwijl de ander ervan walgt: honden die hun baasje een lik geven. Maar waarom doen ze het eigenlijk? En is het gevaarlijk? We leggen het je uit!

Onderdanig

Het likken zit er bij een hond eigenlijk vanaf het begin af aan al in, maar wel om verschillende redenen. Puppy’s likken namelijk de snuit van hun moeder om aandacht, verzorging en vooral eten te vragen. De moederhond reageert hier vervolgens op door half verteerd voedsel op te braken voor haar pups.

Maar hoe zit het dan bij volwassen honden die hun soortgenoten of hun baasje (of de visite) likken? Dit betekent weer iets heel anders. Hiermee geven ze aan dat ze onderdanig zijn, aan het baasje. Met een lik in je gezicht geeft hij in feite aan dat hij heel goed begrijpt dat jíj het baasje bent.

Niet zo fris én gevaarlijk

Lief is het hoe dan ook, maar fris is het zeker niet! Honden likken namelijk ook hun wonden, omdat dit de genezing zou versnellen. Om deze reden geloven sommige mensen dan ook dat een lik van een hond een geneeskrachtige werking zou hebben. Maar het tegendeel blijkt waar. Een hondentong zit vol met bacteriën die zelfs gevaarlijk voor de mens kunnen zijn.

Dus… hoe lief de hond het ook bedoelt, en hoe graag je ook ‘genezen’ wil worden, toch kun je je hond maar beter niet in je gezicht laten likken!

Twijfel je nog of je een hond in huis wil nemen?
Wij kunnen in ieder geval genoeg redenen bedenken! Wil je wel een hond, maar heb je geen zin in al die haren in huis? Dan kun je het best voor een van deze 5 hondenrassen kiezen. 

Fotocredits
Headerfoto: Laula & Co - Unsplash

Tekst
Marjolein Sintenie

Bron: Metronieuws 1 en 2

ID: 4459

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven