Huis
Tuin
Video

4 dingen die je waarschijnlijk bij je hond doet waar hij eigenlijk een hekel aan heeft

Ben jij gek op je hond en wil je hem dat ook graag duidelijk maken met zo veel mogelijk knuffels, omhelzingen en kusjes? Erg attent, maar dit zijn dingen waar honden niet altijd even blij van worden. En zo zijn er nog wel een aantal dingen waar ze eigenlijk een hekel aan hebben...

1. Liefdevolle omhelzingen

Och wat houd je toch veel van je harige schatje. Zo fijn om hem even lekker te omhelzen na een lange werkdag. Je wilt immers wel dat jouw hondje zich geliefd voelt. Superlief bedoeld natuurlijk, maar helaas zit jouw hond hier niet altijd op te wachten. Een omhelzing kan voor een hond namelijk zelfs bedreigend overkomen. Die liefdevolle omhelzing is soms net even te intens en een tikkeltje benauwend. Bewaar die omhelzingen dus maar voor je partner. 

2. Verplichte vriendschappen

Heeft jouw beste vriendin nou toevallig ook een onwijs schattig en leuke hond? Super! Maar geniet er dan vooral zelf van met jouw beste vriendin en laat jouw hondje erbuiten als hij het niet ziet zitten. Honden hebben namelijk net als mensen ook wel eens dat ze de klik niet helemaal voelen. Je wilt toch niet dat jouw hondje straks geforceerde blaf-gesprekken staat te voeren met de hond van je bff.

3. Aaien in het gezicht

Wat een schattige snoet heeft jouw beestje toch! Zo schattig dat je het de hele dag wel zou willen aaien! Maar ook dat zal jouw hond je niet in dank afnemen. Het is niet echt ontspannend als iemand de hele tijd aan je gezicht zit te plukken, hoe goed je dit ook bedoelt. Wat ze dan wel fijn vinden? Als je ze aait net iets boven hun staart!

4. Meer woorden dan lichaamstaal gebruiken

Soms lijkt het net of ze je verstaan he? Toch is dit, als we de laatste wetenschappelijke onderzoeken mogen geloven, nog steeds niet het geval. Als je ze iets duidelijk wilt maken is het dus beter als je dit met weinig woorden doet en je jouw lichaamstaal hier ook op aanpast. Zo begrijpt jouw viervoeter met zijn beperkte woordenschat sneller wat jij bedoelt!  

Fotocredits:

Headerfoto: Lauren Whitaker - Pexels

Daphne van Kaam
ID: 9299

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven