Huis
Tuin
Video

Ahw! Dit betekent het dus als een hond z'n pootje op je legt

Wanneer honden met hun staart kwispelen weet jij bijna wel zeker dat ze gelukkig en blij zijn. Maar sommige lichaamstaal is wat lastiger te herkennen. Want wat als jouw hond z’n pootje op je legt? Heeft hij dan eten nodig of betekent het dat hij wil laten zien hoeveel je voor hem betekent? Rebecca Forrest van Dogclinic geeft ons hier antwoord op.

Vraag om aandacht

Honden gebruiken vaak hun pootjes om met jou te communiceren. Wanneer jouw hond z’n pootje op je legt kan dat dan ook verschillende dingen betekenen. Allereerst kan het volgens Rebecca betekenen dat je hond aandacht wil. Ben je ergens heel druk mee bezig en steek je even niet zoveel tijd in je lieve diertje? Dan zou het kunnen dat dat pootje deze betekenis heeft!

Benieuwd hoe je hond zich voelt? Met dit apparaatje kom je erachter!
Huishouden

‘Ik heb honger!’

Natuurlijk zou het ook zo kunnen zijn dat je hond gewoon honger heeft. Kijk daarom altijd even op de klok of het al weer tijd is om je hond te voeden. Zo niet? Reageer dan niet altijd op het pootje en geef je hond niet onbeperkt eten. Wanneer je je hond altijd eten geeft als hij er om vraagt is het niet goed voor zijn gezondheid en moedig je het bedelen aan. 

Gestresst

Heb je niet het idee dat je hond honger heeft, maar denk je dat er wat anders aan de hand is? Dan is het slim om te checken of je hond gestrest is. Kijk goed naar de rest van de lichaamstaal van je hond. Laat dit ook zien dat hij niet lekker in z’n vel zit? Probeer hem dan af te leiden zodat hij aan andere dingen gaat denken. Ga lekker met hem spelen en geef hem wat positieve aandacht!

‘Ik hou van je’

Wist je dat het ook kan betekenen dat je hond wil laten zien dat hij van je houdt? Studies hebben aangetoond hormonen als oxytocine (ook wel het knuffelhormoon genoemd) worden aangemaakt als je dieren aait. En dit gebeurt niet alleen bij mensen, maar ook bij honden. Dus aai jij je hondje en legt hij dan z’n pootje op je? Dan wil hij gewoon even laten weten dat hij het fijn vindt en dat hij om je geeft! Lief toch?

Kijk dus in het vervolg goed naar de rest van de lichaamstaal van je hond als hij z’n pootje op je legt. Hieruit kan je namelijk veel beter zien wat het betekent en hoe je er op moet reageren!

Fotocredits

Headerfoto: Unsplash - Daniel Martins

Alieke van Rijn
ID: 10040

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven