Huis
Tuin
Video

Hond uitlaten in de zomerse hitte? Vergeet dan niet z'n pootjes te beschermen!

Met zomerse temperaturen moet je niet alleen jezelf goed beschermen tegen de felle zon (goed insmeren en blijven drinken!), maar ook je hond! Niet alleen voldoende water en schaduw is belangrijk voor je hond, ook is het van belang dat je zijn pootjes beschermt.

Eerder legden we hier al uit dat het in de winter met sneeuw erg belangrijk is de pootjes van je hond te beschermen tegen strooizout. Maar ook in de zomer moet je erg goed opletten dat je hond zijn pootjes niet bezeert, aan het hete asfalt welteverstaan. Met hoge temperaturen is de kans op verbranding van de voetkussentjes van je hond namelijk erg groot.

Waarschuwing
Het Medical Lake dierenziekenhuis uit Washington deelde onlangs op Facebook een aantal heftige foto’s om mensen te waarschuwen voor dit gevaar. Op de foto’s is te zien dat alle voetkussentjes van een golden retriever compleet zijn verbrand door het hete asfalt waar hij met zijn baasje liep. De voetzolen waren zelfs zo ernstig verbrand dat de spieren eronder zichtbaar waren. Gelukkig kon het arme beestje geholpen worden met pijnstillers en antibiotica, maar het herstel zal zeker nog een paar maanden duren.

Het dierenziekenhuis beschrijft bij de foto’s dat Olaf de golden retriever nog anderhalve kilometer met zijn verbrande pootjes heeft gelopen voordat zijn baasje doorhad dat de voetkussentjes van zijn hond zo erg verbrand waren. Maar zelfs toen zeurde of hinkelde hond niet. “Het is een taaie.”

Zo weet je of de grond te heet is

Het beste is natuurlijk om heet asfalt of steen te vermijden en alleen op gras of zandgrond te lopen. Wanneer je twijfelt of de grond te heet is, is er een makkelijke manier om dit te achterhalen. “Een goede vuistregel is dat als de bestrating te warm is voor je hand, het ook te warm is voor de voetkussentjes van honden.” 

Bescherming van de voetkussentjes

Ook kan het helpen om de voetkussentjes van je hond te beschermen met een speciale voetzolenspray. Door deze spray worden de voetzolen zacht, soepel en sterk waardoor deze beter bestand zijn tegen sneeuw, strooizout, ijs, grind, heet asfalt en heet zand. 

Marjolein Sintenie
ID: 8712

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven