Huis
Tuin
Video

Dit is de reden waarom honden met één pootje omhoog plassen

Hup, één pootje de lucht in. Iedere keer als je wandelt met je (mannetjes)hond, gebeurt het weer tijdens het plassen. Eigenlijk best gek, als je erover nadenkt. Waarom doet je hond dat?

Wij zochten het uit! 

Geurvlaggen

Een belangrijk communicatiemiddel voor honden is de zogenaamde geurvlag. Dit is een soort teken waarmee een hond zijn territorium kan afbakenen en toe-eigenen. Vooral voor mannelijke honden, reuen, is dit van belang. Dat komt door de testosteron die zij aanmaken.

Neushoogte

Door tijdens het plassen een pootje in de lucht te steken, zorgt een reutje ervoor dat de geurvlag op neushoogte komt te zitten. Zo ruiken andere honden meteen: hier is een andere hond geweest.

Leerproces

Dat doen reutjes niet vanaf hun geboorte af aan. Meestal leert hij zichzelf aan om een pootje op te tillen in de leeftijd van 3 tot 12 maanden. Als hij in contact komt met andere, oudere reuen, kan het zijn dat zij het voorbeeld geven. Maar maak je geen zorgen als jouw reu gehurkt zijn behoefte doet: daar is helemaal niks verkeerd aan.  

Fotocredits
Headerfoto: Johann – Pexels 

Bron: Puppyplaats 

Christa Koeyvoets
ID: 7900

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven