Huis
Tuin
Video

Wist je dit? Deze honden ruik je het meest

Honden zijn onze trouwe viervoeters en we houden van ze alsof ze onze kindjes zijn. Maar één ding wat toch minder is, is die sterke hondengeur die je soms ruikt. Wist je dat het per ras kan verschillen hoe sterk die geur is? Deze honden ruik je het meest.

First things first, de geur van een hond ligt vooral aan de gezondheid, de verzorging en de leeftijd van de hond. Bepaald voer, een natte vacht, een infectie en de leeftijd zijn voorbeelden van dingen die allemaal kunnen zorgen voor een sterkere hondengeur. De onderstaande honden staan er bekend om dat ze wat sterker ruiken dan andere honden. Het karakter van een hond is en blijft een stuk belangrijker dan de geur bij het uitkiezen van een hond. En we moeten toegeven, onderstaande honden zijn allemaal reuze schattig!

Chow Chow

De Chow Chow heeft een dikke, knuffelbare vacht. Die dikke vacht zorgt er ook voor dat je de hondengeur sterker ruikt. Dit komt omdat ‘ie het sneller warm heeft en er ook snel viezigheid in z’n vacht blijft hangen. Dat haalt natuurlijk niet weg dat ‘ie ongelofelijk schattig is.

chow chow hond

Cocker Spaniël

Met die leuke, krullende hangoren is deze hond onweerstaanbaar. Wat een plaatje! Alleen deze hond heeft sneller last van huid- en oorinfecties. Hierdoor kan je viervoeter wat sterker gaan ruiken. Maar ja, infecties kunnen verholpen worden, en die geur zeker ook!

Cocker Spaniël hond

Labrador

Deze honden zijn ongelofelijk en zijn misschien wel de meest trouwe viervoeters. Maar zij zijn, net als bijvoorbeeld Retrievers en Spaniëls, waterhonden. Dit betekent dat ze een olieachtige vacht hebben en dat kan voor een sterkere geur zorgen. Maar dat kan je die schattige puppy-ogen niet kwalijk nemen, toch?!

Labrador hond

Shar-Pei

De Shar-pei is overweldigend schattig met zijn rimpels. Alleen zorgen deze rimpels ook voor een sterkere hondengeur. En blijft hier vuil in zitten en dat kan gaan stinken. Maar zeg nou eerlijk, van deze rimpelige familievriend kun je toch alleen maar houden?

Shar-pei hond

Voor de echte hondenvriend

Kun je ook geen genoeg krijgen van alle schattige viervoeters? Dan is dit appartementencomplex echt wat voor jou!

Fotocredits
Header: Wa Shar Pei
Foto 1: Biggie Chow - Instagram
Foto 2: Milo & Bear - Instagram
Foto 3: Radja - Instagram
Foto 4: Lola the Loaf - Instagram

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 4061

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven