Huis
Tuin
Video

Handig! Dierenorganisaties starten een hondenmarktplaats met betrouwbare fokkers

Ben je van plan om een hond te kopen? Dan is het slim om goed na te denken over waar je ‘m vandaan gaat halen. Zoek je Marktplaats af of reageer je op een advertentie op het prikbord in de supermarkt? Let er dan wel op of de fokker zich wel aan de regels houdt!

Onbetrouwbare fokkers

Volgens veel dierenorganisaties is het ingewikkeld om een hond te vinden die uit een goed nest komt. Dik Nagtegaal van de Dierenbescherming legt aan RTL Nieuws uit: “Als je als consument een hond wilt kopen zie je door de bomen het bos niet meer. Als je via Marktplaats een hond koopt dan weet je niet of het misschien een nestje is van een onbetrouwbare handelaar uit Oost-Europa.” Kijk hier dus mee uit!

Koop je jouw hond wel bij een officiële fokker? Dan weet je alsnog niet of hij zich aan de regels houdt. Is de rashond wel gezond? Of zijn er er genetische fouten waardoor de hond bijvoorbeeld heupproblemen heeft? Allemaal dingen waar je als koper rekening mee moet houden volgens Dik.

Hondenbaasjes opgelet: vanaf 1 januari 2020 is dit verplicht
Woonkamer

Hondenmarkplaats

Om deze verwarringen te voorkomen hebben verschillende dierenorganisaties een hondenmarktplaats in het leven geroepen, namelijk FairDog. Op deze marktplaats vind je alleen fokkers die aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen.

Ze zijn er nog volop mee bezig om de kwaliteitseisen op te stellen en op dit moment kun je er ook nog geen honden op vinden. Volgens Dik zitten ze nu echt in de beginfase en zal medio 2021 de site echt van de grond komen. Wil je dus zeker weten dat je hond uit een betrouwbaar nest komt? Wacht dan nog eventjes en zoek in 2021 een hond uit op FairDog!

Fotocredits

Headerfoto: Unsplash - Eddy Lackmann

 
 

 

Bron

RTL Nieuws

Alieke van Rijn
ID: 10027

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven