Huis
Tuin
Video

Zo krijg je die aanwezige hondengeur uit je huis

Je komt thuis en wordt verwelkomd door je hond, wat een geluk! Maar daar komt vaak ook nog een aanwezige hondengeur bij kijken. Jawel, je huis stinkt naar hond, bah! Met deze tips ruikt je huis in no time weer lekker fris.

1. Natte hond

Wanneer je door de regen hebt gelopen met je hond, of wanneer je hond vol enthousiasme in de sloot springt, dan kan je last krijgen van die welbekende natte hondenlucht. Om dit te voorkomen droog je je hond zo snel mogelijk af. Een droge vacht geeft namelijk een minder nare geur af. Je kunt het best een echte hondenhanddoek gebruiken. Deze zijn lekker groot en nemen meer vocht op dan een normale handdoek!

2. Een schone mand

Je haalt regelmatig een doekje over de ramen en je pakt regelmatig de stofzuiger. Maar maak je ook geregeld de spullen van je hond schoon? De geur van je hond trekt namelijk in de mand, het speelgoed en het kleed. Maak daarom al de spullen van de hond regelmatig schoon. Er is namelijk een grote kans dat die nare hondengeur ín de spullen van je hond zit.

3. Hondenverzorging

Een vieze vacht, vieze oren of een slecht gebit zijn allemaal dingen waarvan je hond kan gaan stinken. De oplossing hiervoor is simpel. Poets de tanden van je hond regelmatig en maak de oren van je hond eens in de zoveel tijd schoon. Borstel de vacht van je hond ook regelmatig met een schone borstel. Als de borstel nog vies is met haren, dan maak je de vacht weer vies. Ook wanneer je hond een infectie heeft kan ‘ie gaan stinken. Ga dus op tijd naar de dierenarts!

4. Appelazijn

Stinkt de vacht van je hond? Appelazijn kan dan het antwoord zijn. Smeer de vacht van je hond in met een klein laagje appelazijn. Dit kun je doen door de vacht te aaien met een in appelazijn gedrenkt wasmandje.

Helpt er geen enkel natuurlijk middeltje tegen die nare geur? Was je hond dan met speciale hondenshampoo. Gebruik deze shampoo echter niet te vaak. Er zitten namelijk oliën in de vacht van je hond die de vacht uit zichzelf schoon houden. Met de shampoo was je deze eruit.

5. Ventilatie

Het is een ongelofelijk simpele tip, maar dat betekent niet dat ‘ie niet effectief is. Zet eens wat vaker een raampje open en laat je huis lekker ventileren. Je kunt ook een goed ventilatiesysteem aanschaffen. Zo wordt de vieze lucht ververst met frisse, schone lucht.

Welke honden ruik je wel en welke niet?

Het kan per hondenras erg verschillen hoe erg je de hond ruikt. Welke honden je het meest ruikt lees je hier en welke honden je het minst ruikt lees je hier

Plantjes voor een schone lucht

Voor ventilatie in je huis kun je ook kiezen voor deze vijf planten. Deze zuiveren de lucht ook én zien er een stuk leuker uit dan een ventilatiesysteem!

Fotocredits
Headerfoto: Lum3n.com - Pexels

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 4074

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven