Huis
Tuin
Video

Is je hor vies? Zo krijg je 'm gemakkelijk weer schoon

In de zomer heb je het liefst een hor voor je ramen en deuren. Zonder dit item heb je in no time tientallen insecten zoals vliegen en wespen in huis. Na een tijdje gaat er echter allemaal viezigheid aan de hor plakken. Wij leggen je uit hoe je dit schoonmaakt.

Het lijkt misschien een ingewikkeld klusjes, maar het schoonmaken van de hor kan heel simpel zijn!

Stap 1: Gebruik een kledingroller

Allereerst verwijder je het loszittende vuil van je hor. Dit kun je heel makkelijk doen door een kledingroller over de hor te rollen. Heb je er geen in huis? Dan kun je het ook met de stofzuiger met een borstel als opzetstuk wegkrijgen.

Stap 2: Haal de plak weg

Het kan zijn dat je hor nog steeds plakkerig aanvoelt. Hier kom je vanaf door het schoon te maken met een zachte borstel. Maak hem een beetje nat met lauw water en ga hiermee over de hor. Gebruik geen te harde borstel of schoonmaakmiddel want dit kan de hor beschadigen.

Stap 3: Verwijder hardnekkige vlekken

Zie je alsnog vlekken die maar niet weggaan? Gebruik dan pas een mild schoonmaakmiddel. Je kunt bijvoorbeeld een beetje vaatwaspoeder oplossen in water. Dip hier een sponsje in en maak zo je hor goed schoon.

Julia van Rijn
ID: 8733

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven