Huis
Tuin
Video

Twijfel je of je ei nog niet bedorven is? Met dit trucje kom je erachter

Heb je lekker een voordeelverpakking eieren gekocht, is de helft na verloop van tijd over de datum. Erg vervelend natuurlijk, maar gelukkig zijn eieren soms nog langer goed dan wat op de verpakking staat. Wij vertellen je hoe je dit test.

Houdbaarheidsdatum eieren testen

Je test dit met een gemakkelijk trucje. Leg het rauwe ei voorzichtig in een glas met water. Blijft het ei op de bodem liggen? Dan weet je zeker dat het nog lekker vers is. Blijft het op de bodem liggen, maar gaat het wel een beetje omhoog? Dan is je ei wat ouder, maar er is nog niks aan de hand. Je kunt het gewoon nog eten. Je moet opletten wanneer je ei boven het water blijft drijven. Het ei is dan niet meer goed.

Eieren langer bewaren

Je kunt de houdbaarheidsdatum van je eieren een handje helpen. Zo is het goed om je eieren in de koelkast (op 4 °C) te bewaren. Doe dit het liefst nog in het doosje waarin je ze hebt gekocht. Heb je producten met een heftige geur in je koelkast liggen, zoals vis? Zorg dan dat je de eieren helemaal aan de andere kant van de koelkast legt. Eieren hebben maar een dunne schil en nemen deze lucht snel over. En hier krijg je niet bepaald lekkere eieren van.

Bekijk ook:

  • Bananen te snel rijp? Dankzij deze tip zijn ze langer houdbaar
  • Dit is hoe vaak je je koelkast eigenlijk moet schoonmaken
  • 4 manieren om je diepvries snel te laten ontdooien

Fotocredits
Headerfoto: Daniellemaciness -Unsplash

Tekst
Julia Dilissen

ID: 3748

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven