Huis
Tuin
Video

Met deze 3 handige tips maak je je houten tafel beter schoon

Oei… Je hebt een grote vlek gemaakt op je houten tafel. Wat nu? Met deze 3 tips maak je je tafel beter schoon.

Welke middelen?

Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen bij het schoonmaken van je houten tafel, want dit beschadigt je tafel. Het is beter om schoon te maken met middelen zoals schoonmaakazijn, soda of groene zeep. Deze middelen ontvetten en reinigen op een wat mildere manier. Als je het schoonmaakmiddel op een spons doet, let dan goed op dat je niet de schurende kant gebruikt. 

1. Snel reageren op vochtvlekken

Een natte vlek gemaakt op je houten tafel? Handel dan snel. Vocht trekt namelijk gemakkelijk in je tafel. Dit kan resulteren in lelijke vlekken of kringen. Kijk daarom ook uit als je vol goede bedoelingen je tafel schoonmaakt met een vochtige doek. Ga hierna altijd nog even met een droge doek over je tafel heen. 

2. Schoonmaken in lengterichting van houtdraad

Vaak zit er in een houten tafel een bepaald patroon. Let hierop met schoonmaken. Kijk eerst goed in welke richting de houtdraad loopt. Hierna kun je gaan schoonmaken in de lengterichting van de houtdraad. Dit werkt het beste.

3. Testen op onopvallend stuk

Het is soms best spannend hoe je houten tafel gaat reageren op schoonmaakmiddelen. De ene houten tafel is de ander niet. Test het daarom eerst uit op een onopvallend gedeelte van de tafel. De onderkant van een tafelpoot bijvoorbeeld, of de onderkant van het tafelblad. 

Fotocredits:

Headerfoto: Pexels -Pixabay
Bron: Buitenlevengevoel

Julia Dilissen
ID: 9150

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven