Huis
Tuin
Video

Dit is de meest gemaakte fout tijdens het afstoffen in huis

Word je gek van al het stof in huis? Daar wil je natuurlijk zo gauw mogelijk vanaf. Hoe? We leggen het je uit:

Eerst stofzuigen

Ga je eerst afstoffen en dan stofzuigen? Fout! Doordat je rondloopt met de stofzuiger dwarrelt het stof zo weer op de meubels, waardoor je eigenlijk meteen weer opnieuw kunt beginnen. Dus, eerst stofzuigen, en dan afstoffen. Scheelt je dubbel werk.

Afstoffen

Met een plumeau of een vezeldoekje met een sopje kun je gemakkelijk al je meubels afstoffen. De plumeaus kun je na gebruik buiten afkloppen. De vezeldoekjes kun je na ieder meubel weer in het sopje dompelen. Ga ook over elk meubel met een droog doekje. Zo maak je de meubels weer droog en kun je de laatste stofdeeltjes oppakken.

Voorkomen

Het is natuurlijk het best om stof te voorkomen, maar helaas is nooit meer stof in je huis helaas niet mogelijk. Je kunt het stof natuurlijk wel zo veel mogelijk buiten proberen te houden. Houd bijvoorbeeld de ruimte onder je bed en bank vrij. Zo kun je er gemakkelijker stofzuigen en plakt het stof niet vast aan de dingen onder je bed.  Maak ook de roosters in je huis goed schoon. Deze houden namelijk ook stof tegen! En als laatst, zorg voor een goede mat bij de voor- en achterdeur. Zo kun je je schoenen goed afvegen en en loop je niet al het stof mee naar binnen.

Stof achter de verwarming?

Maak ‘m gemakkelijk schoon met dit onverwachte item!

Fotocredits
Headerfoto: Austin Ban - Unsplash

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 4275

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven