Huis
Tuin
Video

Zo houd je inbrekers buiten de deur als je op vakantie bent

Zo’n 15.000 mensen komen jaarlijks thuis van vakantie in een huis waar is ingebroken. Dat is natuurlijk iets wat je absoluut niet wil. Er zijn gelukkig een aantal dingen die je kunt doen om te voorkomen dat dit gebeurt.

Je kunt een inbraak natuurlijk niet volledig voorkomen, maar met deze tips maak je het inbrekers wel een stuk moeilijker.

1. Plaats goede sloten

Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat inbrekers niet binnen kunnen komen. Dit doe je moet goede, stevige sloten. De politie raadt aan om goedgekeurde sloten met bijbehorend bouwbeslag te installeren en gebruiken. Vergeet daarbij ook de ramen niet. Kies een slot dat bestand is tegen cilindertrekken. Dan kunnen inbrekers geheid niet binnenkomen.

2. Laat je huis er bewoond uitzien

Als inbrekers zien dat er mensen thuis zijn, zullen ze je huis niet binnen proberen te dringen. Zorg er dus voor dat het lijkt alsof er mensen thuis zijn. Laat je ontbijtbordje op tafel staan, hang wat was op of leg een open tijdschrift op tafel. Ook verlichting met tijdschakelaar helpt, want zo lijkt het ‘s avonds ook alsof er mensen binnen zitten die het licht aan hebben.

3. Laat mensen langskomen

Laat regelmatig de buren, vrienden of familieleden even lang je huis gaan. Dit is niet alleen handig zodat ze je planten water kunnen geven, maar ook zodat ze je huis kunnen checken. Laat ze ook iets verplaatsen, bijvoorbeeld je boek op de tafel of de afwas, zodat het lijkt alsof er leven in huis is.

4. Bied geen gelegenheid

Zorg er ook voor dat inbrekers geen mogelijkheid hebben om in te breken. Zet kliko’s bijvoorbeeld niet bij de muur zodat ze erop kunnen klimmen, en verstop geen sleutels onder de deurmat. (Betere verstopplekken vind je hier.)

Julia van Rijn
ID: 9083

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven