Huis
Tuin
Video

Zo weet je of je ingevroren eten nog goed is

We denken vaak dat ingevroren voedsel oneindig lang goed blijft. Echter is niets minder waar. Ook dit voedsel kan op een gegeven moment niet meer goed zijn om te eten. Zo kom je daar achter.

Je kunt aan het eten uit je vriezer vaak zien of het goed is of niet. Er zijn daarbij een aantal tekenen waar je op moet letten.

1. Sneeuwvlokjes

Zitten er sneeuwvlokjes op je eten? Dan is er vriesbrand ontstaan. Dit houdt in dat de watermoleculen uit het eten ontsnappen en zo ijskristallen veroorzaken. Het eten is dan in principe nog veilig om te eten, maar heeft dan al veel smaak en textuur verloren. Niet zo lekker dus.

2. Geurtjes

Hier let je natuurlijk ook al op bij niet-ingevroren eten, want de geur zegt veel over het product. Als het vies ruikt, niet meer eten. Dit kun je het beste ruiken als het al ontdooid is, dus check dat altijd even.

3. Gekke kleur

Deze tip gaat vooral om gekookt eten. Heb je een pasta gemaakt die rood hoort te zijn, maar de kleur is nu erg dof? Dan is hij niet meer goed om te eten. Het product is uitgedroogd en niet lekker meer. Dit komt meestal door verpakkingen die niet luchtdicht zijn of door te lang bewaren in de vriezer.

4. Textuur

Als het bevroren eten een andere textuur heeft dan dat je gewend bent, kun je het beter weggooien. Vooral als het slijmerig of kleverig is, kun je het niet meer eten.

Je kunt niet alles in de vriezen bewaren. Deze producten kun je beter ergens anders opbergen. 

Fotocredits
Headerfoto: Jennifer Pallian - Unsplash

Tekst
Julia van Rijn

Bron: Margriet

ID: 4568

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven