Huis
Tuin
Video

Bah! In deze 4 etenswaren zitten insecten zonder dat je het door hebt

Veel mensen moeten er niet aan denken om insecten te eten. Maar bijna niemand weet dat ze eigenlijk ook door etenswaren heen zitten waarbij jij het niet doorhebt.

Krop sla

Het is heel normaal dat er soms beestjes in een krop sla zitten, zoals torretjes en dergelijke. En omdat kant-en-klare sla in een zakje machinaal wordt klein gesneden, is het dus ook logisch dat de kans bestaat dat kleine resten van deze beetjes ook in je zak sla zitten. Dit is natuurlijk een vies idee, maar niet slecht voor je gezondheid. Gewoon wat extra proteïnen!

Chocolade

Je wilt het misschien liever niet weten, maar in een chocoladereep kunnen ook beestjes zitten! De cacaomot komt namelijk op cacao af en deze legt hier zijn eitjes. Dit betekent dat het voor kan komen dat er gemalen larven in je chocolade kunnen zitten. Alsof een gemalen larve nog niet erg genoeg is, zou het ook kunnen dat er een levende larve in zit. Als je de chocolade dan maar lang genoeg laat liggen, zal er vanzelf een mot uitkomen. Natuurlijk wordt er in de fabrieken hier wel goed naar gekeken en proberen ze het zo veel mogelijk te voorkomen!

Brood en koffie

Er zijn nog meer etenswaren niet veilig voor deze griezelige beestjes. De meelmot bijvoorbeeld, legt graag eitjes in je voorraad koffie of brood! Uit de eitjes kunnen maar liefst 500 larven komen en deze larven eten graag uit je voorraadkast. Wil je graag weten hoe je dit kan voorkomen? Dat lees je hier.

Fotocredits

Headerfoto: Pexels - Pixabay

Bron: Quest

Alieke van Rijn
ID: 9203

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven