Huis
Tuin
Video

Met behulp van dit keukenitem kun je langer genieten van je kaars

Houd jij ook van kaarsen in alle soorten, maten en geuren? Dan zul je er waarschijnlijk ook flink van balen als de kaars helemaal hol opbrandt en veel korter brandt dan de verpakking zegt. Behalve als je de volgende supertip gebruikt!

Het kan gebeuren dat de lont van je kaars gaat tunnelen, wat betekent dat ie naar beneden zakt, maar de rest van de kaars niet. De kaars zakt dus niet geleidelijk naar beneden maar alleen in het midden, waardoor je een uitgeholde kaars krijgt. Hierdoor brandt de lont veel sneller op en gaat de kaars minder lang mee. Ook ziet het er een stuk minder mooi uit.

De oplossing

De oplossing voor dit probleem is heel simpel; je hebt alleen de oven nodig. Het enige wat je hoeft te doen is de oven verwarmen tot ongeveer 80°C. Vervolgens zet je de uitgeholde kaars hier voor vijf minuten in. Dit zorgt ervoor dat het kaarsvet smelt en weer vlak wordt. Schep hierna eventueel met een lepeltje het overtollige kaarsvet eruit. Zorg ervoor dat de lont nog boven het kaarsvet uitkomt zodat je hem aan kunt steken.

Voorkomen is beter

Je kunt het tunnelprobleem ook makkelijk voorkomen. Dit kan op verschillende manieren. Ten eerste is het slim om voordat je de kaars voor het eerst brandt, de lont een stukje af te knippen. Knip hem tot ongeveer 1 centimeter en je kaars brandt al een stuk mooier. Daarna moet je de kaars lang genoeg laten branden tot de hele bovenste laag kaarsvet gesmolten is. Zo zal de kaars geleidelijk blijven branden. Wat je vooral niet moet doen is dit

En wil je dat je kaarsen langer branden en niet meer druipen? Dan moet je deze tips opvolgen! 

Weet je niet goed hoe je je kaarsen moet stijlen?

Check dit artikel voor de mooist inspiratie voor een kaarsenplateau. 

Fotocredits
Headerfoto: Pixabay

Tekst
Julia van Rijn

Bron: The Kitchn 

ID: 4298

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven