Huis
Tuin
Video

De meeste mensen branden hun kaarsen verkeerd. Jij ook?

Nu de dagen weer korter worden vinden we het extra fijn om weer kaarsjes aan te steken. Maar… hoe brand je je kaars nou eigenlijk op? Nee, dat is echt geen hogere wiskunde, maar toch zijn er veel mensen die kaarsen op de verkeerde manier opbranden waardoor ze uithollen. Doe jij het wel op de juiste manier?

Je hebt het vast wel eens meegemaakt: je hebt een mooie kaars gekocht, maar na één keertje branden is ‘ie helemaal uitgehold opgebrand en heb je gewoon een uitgeholde koker die ook nog eens begint te lekken! Zonde!

Blaas ‘m op het juiste moment uit
De fout zit ‘m voornamelijk in het moment waarop je de kaars uitblaast. Wanneer is dan het juiste moment om ‘m uit te blazen? In ieder geval te snel na het aansteken. 

Hoe het wel moet? Steek de nieuwe kaars gewoon aan zoals je altijd doet (met een aansteker, een lucifer of misschien wel op ‘de Robinson-manier’). Maar brandt ‘ie eenmaal, blaas ‘m dan niet al na een half uurtje uit. Het is namelijk noodzakelijk om een nieuwe kaars eerst minstens een paar uur te laten branden voor je ‘m weer uitblaast.

Als je dit consequent doet, dan brandt de toplaag in zijn geheel en stolt het ook weer helemaal vlak. Wanneer je de kaars de keer daarna weer aansteekt, brandt de kaars gewoon weer netjes vlak op.

Bonustip
Last van druipende kaarsen? Leg de kaars dan eerst een nachtje in zout water en je zal zien dat ze niet meer gaan lekken!

Headerfoto: John-Mark Smith
Tekst: Marjolein Sintenie

ID: 2931

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven