Huis
Tuin
Video

Kattenbaasjes opgelet: De brandweer waarschuwt voor brand door inductieplaat

Wanneer je in huis een kat hebt rondlopen, kun je deze natuurlijk niet altijd in de gaten houden. Meestal gaat het goed, maar toch waarschuwt de brandweer uit België voor brandgevaar als je een inductieplaat hebt. Zo zijn er in één week al drie branden ontstaan door katten die de inductieplaat hebben geactiveerd.

Hoe kan dit gebeuren?

Katten zijn nieuwsgierige beestjes en verkennen graag het huis. In België moest de brandweer drie keer in één week uitrukken omdat de katten van deze huizen op ontdekkingsjacht waren gegaan in de keuken. Wat bleek, al deze huizen hadden een inductieplaat in de keuken.

De katten zijn over de plaat gelopen en hebben de warmtebronnen geactiveerd met hun pootjes. Wanneer er nog een pan op de inductieplaat staat, kan deze dus vlam vatten! Zeker wanneer jij niet thuis bent, is dit ontzettend gevaarlijk. Gelukkig kun je dit voorkomen, door ten eerste geen pannen op het fornuis te laten staan. Daarnaast bestaat er ook nog de handige functie van het kinderslot op de inductieplaat. Deze is kindproof, maar dus ook katproof! 

Fotocredits:

Header: Nick Karvounis - Unsplash

Bron: Radio 2.be

Esmée Duindam
ID: 9457

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven