Huis
Tuin
Video

Om deze reden zijn katten dus bang voor komkommers

Je hebt ze vast wel eens voorbij zien komen: filmpjes van katten die ontzettend schrikken van een komkommer. Best gek eigenlijk, want waarom zouden katten nou bang zijn voor deze groente? Wij zochten het uit:

De reden voor de angst van katten, is waarschijnlijk niet wat je denkt…

Enge slangen

Een paar theorieën stellen dat katten komkommers op slangen vinden lijken. Katten zijn doodsbang voor slangen en vermijden ze dus het liefst. Logisch dus dat ze schrikken als er ineens een ‘slang’ achter hen ligt.

Schrikken

De echte verklaring voor de angst ligt waarschijnlijk toch iets anders. Een kat schrikt waarschijnlijk gewoon van het feit dat er ineens een onbekend object achter hem ligt, terwijl dat er eerst nog niet lag. Ze verwachten niet dat er iets ligt, dus als dat er wel ligt schrikken ze natuurlijk. Ze vertonen waarschijnlijk hetzelfde gedrag als je een ander object gebruikt.

Niet doen

Hoe grappig de filmpjes ook zijn, je kunt het maar beter niet uitproberen bij jouw kat. Hij zal zich een hoedje schrikken, en misschien zelfs een trauma oplopen. Dit is natuurlijk hartstikke zielig.

Julia van Rijn
ID: 8745

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven