Huis
Tuin
Video

Geen kattenfan? Dit is waarom ze dan juist bij jou op schoot komen zitten

Heb je stiekem een hekel aan katten? Dan komt het je vast wel bekend voor dat ze dan juist op jouw schoot willen zitten. Maar doen ze dit ook expres?

Katten vinden je juist leuk

Volgens kattencoach Kirsten Meijer is dit gedrag zeker te verklaren. Ze vertelt Quest dat het geen pestgedrag, het is juist heel lief bedoeld. Wanneer je een hekel hebt aan katten, negeer je ze vaak en dat is nou net iets waar katten van houden! “Zo kunnen ze in hun eigen tempo kennismaken, even snuffelen en even aftasten”, vertelt Meijer. Wanneer je niet van katten houdt, kijk je ze ook niet zo lang aan en ook dit vinden katten juist fijn, net als deze andere 5 gewoontes. Voor katten is elkaar aanstaren namelijk een vorm van agressie. 

Doe het tegenovergestelde

Wil je niet meer dat katten bij je komen of bij je op schoot springen? Dan kan je dus het beste doen alsof je katten ontzettend leuk vindt. Trek aandacht en kijk hem zoveel mogelijk aan. Je zult zien dat de katten hun interesse in je verliezen en op zoek gaan naar een nieuwe ‘kattenhater’.

Fotocredits

Headerfoto: Zakaria Zayane - Unsplash

Bron

Quest

Alieke van Rijn
ID: 9461

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven