Huis
Tuin
Video

Briljant: deze slimmerik ontwikkelde een systeem zodat zijn kat geen dode dieren meebrengt

Hoe lief je kat het ook bedoelt, hij ziet het immers als een cadeautje voor het baasje, geen enkel kattenbaasje zit te wachten op dode muizen in huis. Zo ook Ben Hamm niet. Daarom besloot hij hier iets op te verzinnen.

Ben Hamm vertelt dat hij te maken had met een rattenplaag rondom huis en dat zijn kat Metric een echte jager is en continu dode, halfdode en zelfs levende ratten zijn huis binnenbracht. Kan gezellig zijn, maar hij had er genoeg van. Dus besloot hij te gaan knutselen en een systeem te bedenken om dit tegen te houden.

Slim systeem
Kort samengevat heeft Ben ervoor gezorgd dat een beveiligingscamera van tevoren heeft geleerd om te herkennen of er een kat aan komt lopen (of juist wegloopt) en belangrijker nog: of hij een prooi in zijn mond heeft. Is dat laatste het geval, dan blijft het kattenluik 15 minuten op slot én krijgt Ben een sms’je op zijn telefoon met een foto van zijn kat. Daarnaast stuurt het systeem ook nog eens een kleine donatie (‘bloedgeld’) naar een stichting die zich inzet voor vogels die letterlijk in de smaak vallen bij katten. 

In de onderstaande video legt Ben uit hoe hij op het idee kwam en hoe het systeem in elkaar zit.  

Marjolein Sintenie
ID: 8771

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven