Huis
Tuin
Video

Zo kom je van de geur van kattenpis af

Katten zijn lieve beesten, totdat ze hun behoeften doen op de bank, je vloerkleed, of een andere plek buiten de kattenbak. De geur van kattenpis wil je natuurlijk niet in je huis, dus het is noodzaak deze te verwijderen. Zo doe je dat.

Katten kunnen buiten hun kattenbak plassen om verschillende redenen. Het kan gebeuren door het soort kattengrind, stress, problemen aan de blaas en nog veel meer. Naast het helpen van je kat met de problemen, moet je de geur van kattenpis ook ze snel mogelijk wegkrijgen. Dit gaat anders op verschillende oppervlakken.

Tapijt en vloerkleden

Om de kattenpis uit je tapijt of vloerkleed te krijgen, heb je een schoonmaakmiddel op basis van enzymen nodig. Probeer eerst met een keukendoekje het meeste vocht op de zuigen. Spray de reiniger op de plek totdat hij voldoende doordrenkt is. Dep de vlek voorzichtig met een doekje en haal zo veel mogelijk weg. Bedek de vlek vervolgens 12 uur lang met een vochtige handdoek.

Stoffering

Kussenhoezen kun je gewoon zo snel mogelijk wassen in de wasmachine, en de geur en vlek is eruit. Heeft de kat op de bank geplast? Gebruik dan een speciaal middel voor dierenluchtjes en -vlekken en herhaal dezelfde stappen als bij het tapijt. Zo’n schoonmaakmiddel kun je gewoon bij de dierenwinkel kopen.

Hout

Heeft je houten vloer een beschermlaagje? Veeg dan simpelweg het vocht weg met een doekje en gebruik een schoonmaakmiddel voor houten vloeren. Heb je het ongelukje pas na een paar uur door? Gebruik dan weer een schoonmaakmiddel speciaal voor dierenluchtjes en -vlekken.

Keramische tegels

Voor vlekken op tegels verwijder je eerst het vocht met een keukendoekje. Gebruik vervolgens allesreiniger om de tegels schoon te maken. Als de tegel niet is geglansd of de vloeistof zich heeft verspreid naar de voegen, gebruik dan een speciale reiniger voor keukens om verkleuring te verwijderen. Blijft de geur hangen? Maak een dikke pasta met water en baking soda. Wrijf dit in de voegen en veeg vervolgens droog.

Als je kat wel gewoon netjes in de kattenbak zijn of haar behoeftes doen, kan dat ook flink stinken. Wij hebben zes tips over hoe je hier vanaf komt. 

Fotocredits
Headerfoto: Nine Köpfer - Unsplash 

Tekst
Julia van Rijn

Bron: Good Housekeeping

ID: 4478

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven