Huis
Tuin
Video

Kauwgom verwijderen uit je tapijt doe je zo

Een nieuw huis, nieuwe inrichting en bovendien een heerlijk fris nieuw tapijt! Maar wat als er per ongeluk kauwgom in terecht komt? Dat wil je natuurlijk zo snel als kan er weer uit. Wij vertellen je hoe je dit doet.

Bevriezen

Er zijn verschillende methodes om kauwgom weer uit je tapijt te krijgen. Eén van de bekendste methodes is misschien wel het bevriezen van de kauwgom. Wanneer je kauwgom in je kleding hebt kun je de kleding een paar uur in de vriezer leggen, maar een tapijt of vloerbedekking zal niet passen. Stop daarom een paar ijsblokjes in een boterhamzakje en leg deze ongeveer een uur op de kauwgom. Na een uur zal de kauwgom hard geworden zijn en kan je deze er voorzichtig afschrapen met een mesje of spatel.

Verwarmen

Heb je toevallig een föhn in huis? Dan is een goeie tegenhanger van de kauwgom bevriezen om deze te verwarmen. Richt de föhn op de kauwgom terwijl je met je andere hand door middel van vershoudfolie de kauwgom kan loshalen.

Pindakaas

Eentje voor gevorderden is de pindakaas methode. Pindakaas lost de kauwgom op, maar geeft ook vlekken op het tapijt. Dus zorg ervoor dat je de pindakaas alleen op de kauwgom smeert en niet op het tapijt. Daarna kun je voorzicht met een mesje of spatel de kauwgom van het tapijt schrapen.

 Andere middeltjes

Misschien niet de fijnste manier maar met witte natuurazijn, eucalyptusolie of een chemische reinigingsvloeistof krijg je vaak ook kauwgom uit je mooie tapijt. Let er wel op dat je deze middelen eerst in een onopvallend hoekje uit test. Vaak geven deze middelen weer vlekken en daar schiet je natuurlijk niks mee op!

Nabehandeling

Blijven er na het schrapen van de kauwgom nog wat resten in je vloerkleed zitten? Gebruik dan aceton, tinner of wat citroensap om je tapijt schoon te maken. Pas wel op met te hard boenen, dan smeer je juist de kauwgom verder in je tapijt.

Fotobronnen

Headerfoto: Rawpixel - Unsplash 

ID: 2537

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven