Huis
Tuin
Video

Zo kun je je kersenpitkussen het beste schoonmaken

In deze koude tijd is het ons favoriete item; het kersenpittenkussentje. Lekker om je op te warmen of wanneer je last heb van je rug, nek of buik. Echter is de kans groot dat je hem na gebruik wel vergeet schoon te maken. Zo maak je 'm schoon!

Je kersenpitkussen kan op den duur best vies worden. Het is dus belangrijk dat hij eens in de zoveel tijd een opfrisbeurt krijgt. Maar hoe doe je dat eigenlijk?

Wassen

Een kersenpitkussen kun je niet zomaar de in de wasmachine gooien. Laat hem eerst een half uurtje weken in een teiltje water. De kersenpitten zullen een groot deel van het water hebben opgenomen. Vervolgens kun je hem alleen in de wasmachine gooien, dus zonder andere kledingstukken of iets dergelijks. Gebruik geen wasmiddel en zet de wasmachine niet hoger dan 30 graden

Veiligheid

Voor de veiligheid kun je het kussen in een waszak doen. Stel dat er een scheurtje ontstaat, dan liggen de pitjes niet door je hele wasmachine heen. Hier kan je wasmachine stuk van gaan.

Drogen

Je kunt het kussen op een dubbelgevouwen handdoek laten drogen. De handdoek absorbeert de meeste nattigheid en voor de rest droogt de lucht je kussentje. Stop je kersenpitkussen pas in de magnetron als hij helemaal droog is.

Extra tip

Om het schoonhouden van je kersenpitkussen makkelijker te maken, kun je er een kussensloop omheen doen. Als je regelmatig je kussensloop vervangt, hoef je hem minder vaak grondig te wassen. Ook kun je hem hiermee iedere keer een leuk kleurtje of printje geven.

Nog meer wastips? Deze vijf dingen moet je zo vaak wassen.

Fotocredits
Headerfoto: Instagram @Yuvia_patterndesign

Tekst
Julia van Rijn

Bron: Libelle en Kersenpitkussens.com

ID: 4316

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven