Huis
Tuin
Video

Met deze tips blijft jouw kerstboom zo lang mogelijk mooi!

Heb jij je kerstboom al in huis gehaald? Dan wil je natuurlijk wel dat hij zo lang mogelijk mooi blijft en weinig naalden verliest natuurlijk! Hoe? Wij hebben een paar tips voor je!

Het kiezen van een kerstboom

Als je een kerstboom koopt in een groot tuincentrum is de kans groot dat de boom niet op zijn allerbest is. Dit komt onder andere doordat de bomen blootgesteld worden aan droge lucht tijdens het vervoer. Het is dus belangrijk dat je de kerstboom niet alleen uitzoekt op uiterlijk maar ook op kwaliteit. Dit doe je door dan aantal keer met je hand verticaal langs de takken van de boom te gaan, als er niet te veel naalden uitvallen zal hij dat ook niet in huis gaan doen. Daarnaast is het slim om een boom te kiezen die in de schaduw staat.

Keep hydrated

Of je kerstboom nu een kluit heeft of niet, het is hoe dan ook verstandig je boom goed te blijven hydrateren. Heb je een kerstboom zonder kluit, kies dan voor een standaard met een waterbak, zo blijft de boom gevoed terwijl hij bij jou thuis staat. Koop je een boom met kluit? Vergeet dan niet hem af en toe wat water te geven. Als je een boom met kruis hebt is het verstandig hem twee keer in de week te besproeien met de plantenspuit. Zo blijft de boom gehydrateerd en dus langer mooi!

Kerstboom + warmte = geen goede combi

Zet de boom niet te dicht bij de verwarming of openhaard. Ja, het staat super gezellig zo dicht bij de openhaard maar slim is het niet. Zo droogt de boom namelijk nóg sneller uit en verliest 'ie dus ook heel snel z'n naalden. 

Hup, weg met die boom!

Voor je het weet is het ook weer tuid om de boom weer uit huis te halen. En reken er maar op dat hij dan een hele bups naalden laat vallen. De beste manier om de naalden op te ruimen is – uiteraard – met de stofzuiger. Zuig ze wel op zonder opzetstuk, zo belanden ze direct in de stofzuigerzak.

ID: 3760

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven