Huis
Tuin
Video

Wat is nou beter: kleding stomen of strijken?

Kleding zonder kreuken wil iedereen wel. De een gebruikt hier een strijkijzer voor, en de ander heeft liever een stoomapparaat. Maar wat werkt nou eigenlijk beter?

De stomer zou sneller werken, maar het strijkijzer zou z’n werk beter doen. Maar waar kun je nou het beste voor kiezen? Wij geven je de voor en nadelen van beide opties.

De kledingstomer

De kledingstomer is een apparaat waar je geen strijkplank voor nodig hebt. Je hangt je kledingstuk op en maakt hem met de stomer kreukvrij. Het voordeel hiervan is dat het heel snel is. Je bent binnen een paar minuten klaar. Ook heb je geen strijkplank nodig, wat ruimte bespaart. Daarnaast kun je er ook geen brandplekken mee krijgen.

Aan de andere kant is de kledingstomer niet heel sterk. Het is handig als je ‘s ochtends snel je bloesje wilt ontkreuken, maar om de hele wasmand weg te werken heb je toch zwaarder geschut nodig.

Het strijkijzer

De meeste mensen gebruiken een strijkijzer om hun kleding te ontkreuken. Een strijkijzer zal gemakkelijk al je kleding kreukvrij maken, ongeacht het soort kledingstuk. Ook kun je veel in een sessie strijken, wat handig is als je veel was hebt.

Een strijkijzer is echter niet handig als je haast hebt. Je moet eerst je strijkplank neerzetten en het ijzer laten opwarmen. Ook neemt de strijkplank ruimte in beslag en kun je brandplekken krijgen met het ijzer.

Strijkplank of stomer?

Het fijnste zou natuurlijk zijn om een strijkplank én strijkijzer in huis te hebben. Het ijzer voor de meeste was en een stomer voor last-minute klusjes. Mocht je er één willen kiezen, dan is het strijkijzer de beste optie. Het is misschien niet snel, maar je kleding wordt wel mooier kreukvrij.

Julia van Rijn
ID: 8675

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven