Huis
Tuin
Video

Waarom je kleding met zweetvlekken nooit in de droger mag doen

Met de juiste tips kun je zweetvlekken heel makkelijk uit je kleding wassen. Toch moet je daarna goed oppassen met het drogen van deze kleding. Zo kun je kleding met zweetvlekken beter niet in de droger gooien.

Of het nu tijdens het sporten of vlak voor een spannende presentatie is: zweten is nooit fijn. Maar die gele vlekken die hierdoor in je kleding achterblijven zijn al helemaal vervelend. Gelukkig kun je met de juiste tips zweetvlekken gewoon uit je kleding wassen. Maar pas wel op met de stappen die daarna volgen.

Permanent

Volgens experts is het namelijk niet verstandig om de kleren waarin je gezweet hebt, na het wassen in de droger te stoppen. De gelige vlekken blijven hierdoor namelijk veel beter en langer zitten en voor je het weet krijg je ze er niet meer uit. Helemaal met witte shirts moet je oppassen met de droger. Deze vlekken kunnen permanent worden door de hitte van de droger.

Wasrek

Pas als je zeker weet dat de zweetgeur en -vlekken eruit zijn, mag je de kleding in de droger doen. Het probleem is alleen dat je dit past weet, als het shirtje of de blouse alweer helemaal droog is. Je kunt de kleding daarom voor de zekerheid maar beter op een wasrek laten drogen.

Zachte handdoeken
Droog jij jezelf na het douchen ook het liefst af met van die heerlijke zachte handdoeken? Door dit bijzondere item bij de was in de droger te stoppen, weet je zeker dat de handdoeken voortaan zacht zijn.

Fotocredits
Headerfoto: Stevenpb - Pixabay

Tekst
Demi Schoenmakers  

Bron: Good Housekeeping

ID: 4318

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven