Huis
Tuin
Video

Hier is dus dat kleine zakje in je spijkerbroek voor

Heb je je ooit afgevraagd waar dat hele kleine, rechthoekige zakje net boven de gewone zak van je spijkerbroek voor is? En nee, het is waarschijnlijk niet waar je denkt dat het voor is…

Speciale functie

Bij bijna iedere spijkerbroek zit aan de voorkant boven de rechterzak een heel klein zakje, maar niemand weet echt waar ‘ie eigenlijk voor dient. Het heeft een heel klein formaat, waardoor je er bijna vanuit gaat dat ‘ie nutteloos is en het er gewoon zit voor de show. Of is het misschien toch voor wat muntgeld? Voor je sleutels? Of gewoon voor wat snoepjes of pepermuntjes?

Cowboys

Het ieniemiene zakje bovenaan je spijkerbroek heeft wel degelijk een functie. Maar de kans is klein dat je het zakje gebruikt waar ‘ie voor ontworpen is. Het is namelijk voor een zakhorloge. In de negentiende eeuw werd de jeans vanwege de stevigheid vooral gedragen door cowboys. In die tijd gebruikten men een zakhorloge en om te voorkomen dat ‘ie kapot zou gaan, heeft het jeansmerk Levi’s het kleine zakje geïntroduceerd.

Wassen zonder te beschadigen
Als je je spijkerbroek verkeerd wast merk je al snel dat de kleur vervaagt en de elasticiteit vermindert. Dat is natuurlijk zonde. Zo was je je spijkerbroeken zonder ze te beschadigen. 

Fotocredits
Headerfoto  

Tekst
Demi Schoenmakers  

Bron: Red Magazine

ID: 4315

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven